Entuzijazam koji mnogi kockari usmjeravaju prema ruletu nije nova pojava. Doista, seže više od dvjesto godina u prošlost, nekoliko desetljeća nakon svog začeća. Ako mislite da je uzbuđenje već na izdisaju, onda ste ili u krivu ili jednostavno ne volite kockanje u kasinu, ali to je oprostivo. Ljubav prema ruletu ne samo da cvjeta, već je trenutno pojačana činjenicom da je postao online, na veliko zadovoljstvo obožavatelja ruleta koji si jedva mogu priuštiti igranje igre u kasinu uživo.

Jedna od mnogih stvari koje su održale popularnost ruleta – barem među kockarima u kockarnicama – do ove točke je postojanje strategija i sustava koji su trebali pomoći igraču da pobijedi u igri. Sustavi ruleta postali su toliko široko korišteni i glavni među igračima da su razvijeni mnogi sustavi i njihove varijacije, prilagođeni različitim stilovima igre i veličinama bankrolla.

Iz tog istog razloga, sam koncept rulet sustava zamagljen je mitovima, a mnoge činjenice iza njih postale su mutne ili zamagljene. Kao rezultat toga, mnogi ljudi sada ne prave razliku između onoga što sustavi ruleta zapravo mogu učiniti i onoga što su samo neutemeljene tvrdnje o tome. Ponovno ćemo nacrtati tu blijedu liniju u sljedećih nekoliko odlomaka.

Prvo, počet ćemo s nekoliko, ali značajnih stvari koje rulet može pomoći svakom igraču da postigne:

1. Sustav ruleta daje strukturu igri.

Onaj tko poznaje rulet do srži može lako tvrditi da je možda jedina stvar za koju je sustav ruleta sposoban dati oblik inače nasumičnoj igri. Bez sustava, svaka igra ruleta može završiti nasumično i frustrirajuće – netko može pobijediti jednako lako kao što može izgubiti. Naravno, slučajnost ostaje čak i sa sustavom, ali onda, igrač ima metodu za prilagodbu bilo kojem ishodu igre. Ovo stvara dinamičniju igru ​​nego što je planirano, pri čemu se može dugo igrati bez dosade.

2. Strategije ruleta pomažu igračima da upravljaju svojim sredstvima.

Sustavi ruleta više su fokusirani na proces klađenja nego na vrstu klađenja. Razlog je taj što su sustavi usmjereni na stvaranje profita za igrača. Kao takav, pomaže igraču da se brine o svojim sredstvima, pružajući smjernice o tome kako se kladiti tako da se manje gubi više dobiva u slučaju pobjede.

Kao što je ranije spomenuto, sustavi ruleta također su okruženi mnogim zabludama. Evo nekoliko stvari koje sustav ruleta zapravo ne može učiniti, ali se često navodi kao jedno od njegovih svojstava:

1. Sustav nikada ne može pobijediti rulet.

Rulet je 100% nasumičan, a vaša jedina nada da ćete pobijediti je kada vaša sreća nadmaši izglede koje vam je kuća nametnula. Imate iste šanse za pobjedu ili poraz bez obzira koristite li sustav ili ne. Stoga niti jedna rulet strategija ne može jamčiti dobitak u ruletu.

2. Slično tome, sustavi ruleta ne mogu utjecati na izglede u igri.

Tvrdi se da sustavi ruleta, posebno oni koji se prodaju po cijelom Internetu, mogu ili povećati igračeve šanse za pobjedu ili napraviti udubljenje na rubu kuće. Ne može ni jedno ni drugo. Razlog je isti kao u prethodnom paragrafu.

Da zaključimo, sustav ruleta nije alat koji se može koristiti za osiguranje dobitaka u ruletu. To je, međutim, nešto što može poboljšati vašu igru, dajući joj strukturu i čineći je puno ugodnijom.